Borstprothese met veel aandacht voor jou

Zoek jij na je operatie een passende borstprothese?

Mammacare speciaalzaak Martinelingerie.nl geeft jou de persoonlijke aandacht die je verdient in een voor jouw lichamelijk en misschien ook wel emotioneel zware periode. Wij weten uit ervaring hoe moeilijk jouw situatie is en steunen je met goede begeleiding bij het uitzoeken van een borstprothese en de juiste bijpassende lingerie.

Mamacare

achtergrond

De oprichtster van onze speciaalzaak, Martha van Ee, werd in 1979 ook geconfronteerd met borstkanker. De impact die het op haar had was groot en gelukkig had ze mensen om zich heen die haar liefde en zorg gaven in haar nieuwe levensfase.

In die tijd waren er weinig mammacare speciaalzaken en zij vond dat de begeleiding op mammacare gebied beter kon. Ze merkte, als prothesedraagster, wat de mogelijkheden en beperkingen waren op het gebied van lingerie en badmode en dat gaf haar een doel: Het verbeteren van de zorg en aandacht en een grote keuzemogelijkheid brengen in borstprotheses voor vrouwen.

In 1999 verloor zij van de ziekte. We missen haar en geloven in haar uitgangspunt: ‘Jouw tevredenheid is onze zorg’.

Sinds 1999 runt de dochter van Martha, Marcha, de winkels samen met haar team van dames, die allemaal opgeleid zijn of worden tot mammacare specialisten.

Verschillende soorten borstprotheses

Na het opmeten van jouw cup, zoeken wij de meest perfecte  borstprothese uit. Dit doen we door samen met jou op de eerste plaats te kijken naar wie je bent. Ben je een sportief type, ben je iemand die veel transpireert, heb je fysiek last van nek of rugklachten? Alles nemen we even met je door om daarna te kijken welke borstvorm het beste bij je lichaam past. De mogelijkheden zijn heel divers. Jouw prothese zal je silhouet perfectioneren en je krijgt een volledig harmonieuze uitstraling waardoor je met meer zelfvertrouwen door het leven stapt. Graag geven we je hieronder een indruk van alle soorten borstprotheses.

Borstprothese voor lingerie en badmode

Martine lingerie heeft een heel breed assortiment aan modellen en maten in borstprotheses.

Naast normale protheses, kunt je ook bij ons terecht voor protheses om mee te sporten of te zwemmen.

Zitten bepaalde bh’s niet 100% naar wens? Dan hebben we onze eigen coupeuse die, indien nodig, gewenste aanpassingen aan een bh kan maken.

Adapt Air borstprothese

Met deze siliconen prothese kun je ervan op aan dat je silhouet symmetrisch is. De flexibele, zachte achterkant sluit nauw aan op je lichaam en ondersteunt zo de hele dag je zelfvertrouwen. 

Met het bijbehorende pompje controleer je makkelijk de hoeveelheid lucht in de prothese, waardoor niemand kan zien dat je een borstprothese draagt.

Contact borstprothese

Deze siliconen prothese voelt als een deel van jezelf en geeft meer vrijheid in je kledingkeuze. Het is een borstprothese met een langdurig uithoudingsvermogen.

Energy borstprothese

De hele dag een comfortabel en fris gevoel, dat biedt deze borstprothese. Gedurende het sporten of tijdens de menopauze is deze siliconen prothese een uitkomst.

Natura borstprothese

Dit is veruit de meest natuurlijke prothese qua uitstraling en gevoel. Door het geïntegreerde Comfort+ materiaal draagt deze borstprothese comfortabel, aangenaam en zacht.

Essential borstprothese

Deze borstprothese is speciaal ontworpen voor de dagelijkse, essentiële behoefte. Voor een evenwichtige en geborgen pasvorm.

Lichtgewicht borstprothese

Dit is een extra lichte borstprothese die bijna 40% lichter is dan een andere siliconen borstprotheses van dezelfde vorm en grootte. Wat ervoor zorgt dat de spanning op de schouders, in de hals en rug vermindert.

Zwemborstprothese

Deze borstprothese is speciaal ontworpen voor een ultiem draagcomfort tijdenswateractiviteiten. Water kan vrij doorstromen aan de achterzijde van de prothese wat extra comfort en geborgenheid garandeert.

Verschillende deelprothesen, shapers

Verschillende deelprothesen, shapers
Ook hebben we een ruime keuze in deelprothesen. Na een borstsparende operatie kan een deelprothese ook een uitkomst zijn bij een ongelijke ontwikkeling van je borsten. Ook deze bestaan in Adapt air.

Delta deelprothese

Voor een vollere welving is deze siliconen prothese met een driehoekige vorm uitermate geschikt. De egale vorm omsluit de borst volledig. Ook heeft deze deelprothese fijne randen voor een prettig draafcomfort.

Oval deelprothese

Deze borstprothese met een ovale vorm, heeft een verbreding aan de oksel. Dit is ideaal voor het dragen van beha’s met een diepere uitsnijding. Met deze borstprothese compenseer je oneffenheden.

Varia deelprothese

Deze prothese heeft een speciale smalle ondersteunende vorm en kan geplaatst worden waar nodig. Zo kun je meer volume op een specifieke plek creëren. Een ideale deelprothese na een borstsparende operatie. 

Ellipse deelprothese

Een vormversterkende prothese is de Ellipse. Deze kan geroteerd worden om te passen waar nodig en is perfect als versterker. De prothese ondersteunt speciaal de onderste bh-cup.

hoe zorg je goed voor je prothese

Het is verstandig om je prothese om de paar dagen te wassen.

Jouw borstprothese mag nooit in de wasmachine en ook niet op de verwarming gelegd worden om te drogen. Het beste is om je siliconen prothese gewoon af te spoelen met lauw water. Eventueel mag je er een beetje zeep bij gebruiken. Wel goed afspoelen zodat er geen zeep achterblijft.

Vervolgens laat je de borstprothese aan de lucht drogen of je dept hem voorzichtig af met een handdoek.

Voor het reinigen van protheses met een hechtstrip is amoena soft clean beschikbaar in onze winkels. Hiermee ben je verzekerd van een goede reiniging van de plaklaag. Je laat deze dan aan de lucht drogen of blaast hem droog met de föhn, niet te warm. Gebruik geen handdoek of tissues om de prothese te drogen want dan gaan de pluisjes daarvan zich hechten aan de plaklaag.

Veel persoonlijke aandacht en ruimte

Onze winkel is ingericht voor alle doelgroepen die lingerie willen kopen. We hebben naast zeven paskamers ook een pasruimte van twaalf vierkante meter. Deze ruimte is bedoeld voor mensen in een rolstoel of vrouwen die voor een borstprothese komen. Zo kunnen we verdrietige vrouwen na een borstamputatie de nodige privacy en liefdevolle aandacht geven.

Prothese weetjes:

wist je dat de meeste zorgverzekeraars 1x per 2 jaar een borstprothese vergoeden vanuit je basisverzekering?

maar wist je dat je als je binnen die termijn een maat of meer verschil hebt je geen twee jaar hoeft te wachten maar gewoon eerder langs kan komen

wist je dat sommige verzekeringen ook je zwemprothese vergoeden

wist je dat wij ook losse tepels in het assortiment hebben, voor als het verschil met je eigen borst te groot is.

Vragen over een borstprothese of een afspraak maken?

Schroom niet, we beantwoorden je vragen graag. Misschien wil je een afspraak maken voor persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op. Onze top adviseuses staan voor je klaar.

Add Your Heading Text Here